Steca 301 Automatizare instalatii solare

  • steag_D - MADE IN GERMANY - steca_logo

 

Steca 301

   
  Date tehnice STECA 301
   
   
  Tensiune de functionare 220V 50Hz
  Consum propriu 1W
  Intrari 3 senzori de temp. PT1000
  Iesire 1 comutare R1 800W 220V
  Diferenta de temp. pornire 8K
  Diferenta de temp. oprire 4K
  Temperatura mediul 0°C  +45°C
  Indice de protectie IP20/DIN 40050
  Display animat
  Dimensiuni 137x134x38mm
  Greutate 250g
  Livrare: STECA 301 inc. 2 senzori PT1000
  Made in Germany
  Pret fara TVA 93,60 euro      
steca 201-schema   Steca_301_montaj
 

Automatizarile STECA pentru instalatiile solare. Controlerele solare sunt produse Germane de inalta calitate si fiabilitate. Gama diversificata creaza posibilitatea de a acoperi necesarul tehnic de supraveghere si comanda a instalatiilor solare in configuratii diferite. Venim in ajutorul d-vostra cu aceste scheme tehnice de montaj pentru a putea achizitiona automatizarea ideala pentru instalatia d-voastra. Pentru informatii tehnice suplimentare va rog sa ne contactati telefonic : 0757026501 sau e-mail: office@nedavi-solar.ro, Automatizarile Steca au prospectul aparatului tradus in limba ROMANA. Automatizare Steca 301 sau regulator solar cu functie de vacanta.

Funcţia de vacanţă. Funcţia vacanţă permite răcirea pe timp de noapte a rezervorului de apa calda, încălzit in timpul zilei de captatoarele solare. Dacă în timpul unei perioade lungi de neutilizare a apei calde menajere (vacanţă) din vasul de stocare, este posibil ca rezervorul de stocare să se supraîncălzească. Dacă rezervorul de stocare se supraîncălzeste complet, sistemul solar se expune riscurilor termice mai ridicate putând conduce la evaporarea lichidului colectoarele solare. Activând funcţia vacanţă, rezervorul de stocare se răceste după cum urmează: Dacă temperatura rezervorului atinge 10K sub temperatura maximă fixată a rezervorului, atunci regulatorul încearcă (de exemplu noaptea) să raceasca partea inferioară a rezervorului de stocare pentru a atinge temperatura de 35 °C. Pentru aceasta automatizarea tebuie sa aiba aceasta functiune.

Automatizarea Steca 301 prin construcţia ei, corespunde 100% pentru instalatiile cu tuburi vidate. In cazul in care panoul solar nu are acesta teca de senzor integrata in capacitatea panoului solar, temperatura acestora (T1) nu poate fi măsurată exact de senzorul de temperatura care nu este scufundat in teaca panoului solar. Senzorul de temperatura se află la exteriorul tubului colector intr-o teaca externa. În astfel de cazuri, este nevoie de relansarea scurtă a fluxului solar la intervale regulate pentru a transporta temperatura tuburilor la senzor (T1). Dacă funcţia captatorilor cu tuburi este activată, regulatorul declansează automat pompa la fiecare 30 de minute timp de 30 secunde. Ecranul afisează indicaţiile următoare : T1 °C

Funcţia anti-îngheţ. Dacă funcţia anti-îngheţ este activată, regulatorul (automatizarea) declansează pompa de recirculare imediat ce temperatura captatorului solar T1 scade sub +5 °C. Lichidul care transporta energia termica de la panourile solare la boiler este pompat în captator pentru a încerca să evite îngheţul. Pompa se opreste din nou când temperatura captatorului depăseste din nou +7 °C. Daca instalatia solara este incarcata cu antigel aceasta functiune anti-inghet nu trebuie activata.