Panou solar cu 30 de tuburi - Westech

Panoul solar cu 30 de tuburi vidate Westech este un panou de inalta calitate. Panou construit din materiale rezistente la coroziune, care asigura fiabilitatea operationala ridicata si o durata de viata lunga. Datorita tehnologiei moderne de constructie a panoul solar Westech, tuburile vidate defecte se pot inlocui fara ca instalatia sa fie golita de antigelul solar. Tuburile vidate cu Heat Pipe se pot monta si inlatura in mod individual fara sa afecteze sistemul de functionare a instalatiei solare. Tuburile vidate sant construite din sticla borosilicata cu pereti dubli, cupru si aluminiu. In interiorul celor doua tuburi concentrice de sticla exista o teava din cupru numita Heat Pipe in care transfera energia termica absorbita de la sore prin intermediul unor lamele de aluminiu din interiorul tubului vidat catre colectorul panoului solar. Tuburile vidate individuale sunt inserate unul langa altul in serie pana la 30 de tuburi. Montajul panourilor solare se poate realiza pe sol sau pe acoperis drept sau inclinat cu tigla sau tabla.

 
Panou Westech Solar SP-58-30
Panouri solare
panou solar cu 30 tuburi vidate DATE TEHNICE
   
Denumire panou Westech SP-58-30
Numarul de tuburi 30 buc.
Latime 2500 mm
Lungime 1970 mm
Adancime 157 mm
Suprafata totala 4,92 m²
Suprafata absorbtie 2,4 m²
Greutate 103 Kg
Presiunea de lucru 6 bar
Dimensiune tub Ø 58 - 1812 mm
Material pentru tuburi borosilikatglas
Material pentru colector Al/Cu/Sticla/Vata
Material absortie Ail-N/AI pe sticla
Denumirea de tub Heat Pipe
Garantie tuburilor 10 Ani
Pret fara TVA 487,0 euro
 

Panou solar Westech SP-58 cu 30 de tuburi vidate. Fiecare persoana consuma in medie aproximativ 50 de litri de apa calda pe zi. Acest consum regulat de apa calda se foloseste la uzul zilnic menajer si dusuri. Un sistem solar pentru apa calda menajera poate acoperi deja cu un singur colector solar de 30 de tuburi necesarul unei familie cu 3-4 persoane. Panoul solar cu 30 de tuburi si cu suprafata de 5m² poate prepara zilnic aproximativ 250 litri de apa calda menajera. Important este soarele si intensitatea lui. Pentru a intelege mai bine eficienta termica va rog sa luati ca exemplu ca un tub vidat SP-58 care poate incalzi zilnic 8 litri de apa de la temperatura de 12°C la 45°C atunci cand intensitatea soarelui este de 1000 Watt/m². ( Asta inseamna o zi insorita de vara ). Datorită suprafetei relativ mici, un panou cu 30 de tuburi poate fi montat pe fiecare acoperis de casa si acopera necesarul de apa calda menajera zilnic pentru 3-4 persoane.

Panouri solare. Instalatiile solare cu tuburi vidate pot fi folosite pe langa prepararea apei calde menajere si ca un aport termic la incalzirea locuintelor. Pentru aportul la incalzire numarul de colectoare solare trebuie sa fie mai mare decat cel pentru apa calda menajera si calculat in functie de suprafata de de incalzit. Noi recomandam aportul instalatiei solare la incalzire, numai la locatiile cu incalzire prin pardoseala. Aportul la incalzire trebuie inteles corect. In perioada de iarna plina zilele sunt scurte si in general intunecate. In aceste conditii instalatia solara are un efect scazut chiar si la prepararea apei calde menajere. Dar in perioada de trecere adica, in toamna tarzie si primavara timpurie instalatiile solare au o eficienta destul de buna si pot contribui la incalzirea incaperilor binenteles daca instalatia a fost gandita in acest fel. Chiar daca mercurul termometrului ajunge la -30°C si soarele straluceste pe cer, eficienta instalatiei solare o sa va uimeasca. Se numesc instalatii solare deci au nevoie de soare.

Panourile solare cu tuburi vidate Westeh au o eficienta de 569 kW / h/m²/an. Pentru instructiuni de montaj accesati aici: cerc_albastru