Sisteme fotovoltaice on grid

Panouri fotovoltaice si accesorii la pret de importator.

Sisteme fotovoltaice de retea - produse fotovoltaice On-Grid.

Sistemele On-Grid sunt cel mai des utilizate tipuri de sisteme solare fotovoltaice. Sistemele On-Grid sunt conectate la reteaua electrica si permit locuitorilor unei cladiri sa utilizeze atat energia solara, cat si energia electrica de la retea. In cazul sistemelor On-Grid nu este nevoie sa produca 100% din electricitatea pentru o locuinta. Atunci cand nu este nevoie de energie, panourile solare trimit excesul de energie electrica inapoi in retea. Cand o casa are nevoie de energie dar panourile solare nu produc necesarul la momentul respectiv (pe timp de noapte, sau intr-o zi fara soare sau intensitate de lumina puternica, energia electrica de la panouri este suplimentata de energia electrica din retea. Conditiile de viata cu un sistem solar On-grid nu sunt diferite fata de cele date de utilizarea energiei electrice din retea, cu exceptia faptului ca o parte sau toata energie electrica care se utilizeaza vine de la soare.

             
Fotovoltaic 1KW   Fotovoltaic 1KW   Sistem fotovoltaic 2KW   Sistem fotovoltaic 2KW
Sistem complet 1 KWp   Sistem complet 1,5 KWp   Sistem complet 2 KWp   Sistem complet 2,5 KWp
             
Urmeaza   Urmeaza   Urmeaza   Urmeaza
Sistem complet 3 KWp   Sistem complet 4 KWp   Sistem complet 5 KWp - 3pfz   Sistem complet 7 KWp
             
Urmeaza   Urmeaza   Urmeaza   Urmeaza
Sistem complet 9 KWp   Sistem complet 10 KWp   Sistem complet 15 KWp   Sistem complet 20 KWp
 

Sistemele on-grid se pot aplica numai la locatiile la care exista deja un racord la reteaua electrica nationala si se doreste o reducere a consumului, prin folosirea energiei produse de panourile fotovoltaice. Sistemele on-grid nu functioneaza daca ele nu sunt racordate la reteaua de energie electrica clasica. Prin instalarea panourilor fotovoltaice se urmareste acoperirea consumului propriu pe timpul zilei si furnizarea surplusului de energie in reteaua nationala. Acest susrplus de energie care se injecteaza in retea dar se contorizata separat si binenteles daca reusiti sa faceti un contract cu o firma care este interesata sa cumpere energia electrica de la dvs puteti realiza economii bune. Configurarea sistemelelor fotovoltaice on-grid se fac pentru a acoperi in primul rand consumul propriu de energie electrica incursul zilei si pentru furnizarea surplusului in reteaua nationala.

La sediul firmei noastre din strada Greierului Nr. 28 Oradea, avem instalat un sistem fotovoltaic on-grid cu 50 de panouri policristaline de 250W fiecare care in total inseamna 12,5 kW putere instalata. Acest sistem este montat pe acoperisul cladirii care este placat cu tigla si care are orientare geografica spre sud. Pentru ansamblarea sistemului am primit toate aprobarile necesare si noi suntem racordati legal la reteaua nationala de aproape 3 ani. Pana acum insa nu am reusit sa gasim pe cineva care sa fie interesat sa achititioneze de la noi surplusul de energie electrica. Asa ca tot ce nu se consuma intra in reteaua nationala GRATIS !. Noi incercam sa consumam cat mai mult din energia fotovoltaica produsa de sistemul nostru dar in perioada de vara cand sistemul produce 12kW/ora este imposibil sa utilizam in totalitate aceasa energie. Este adevarat ca avem consumatori mari cum ar fi, sisteme de aer conditionat, pompe de cadura, stivuitor electric etc. iar facturile noastre sunt de cele mai multe ori " 0 ". Inca nu putem vinde surplusul de energie dar tot ce consumam este gratis. Merita investitia !

Instalatiile solare cu panouri fotovoltaice, economisesc 100% din necesarul de energie electrica !