Sisteme fotovoltaice off grid

Panouri fotovoltaice si accesorii la pret de importator.

             
Sistem fotovoltaic  1 KW cu baterii   sistem off-grid 1Kw   sistem off-grid 1Kw   sistem off-grid 1Kw
Sistem off-grid 1,0KW cu baterii   Sistem off-grid 1,5 KW cu baterii   Sistem off-grid 2,0 KW cu baterii   Sistem off-grid 1 KW cu baterii
             
             
             
Sistem complet 4 KWp   Sistem complet 5 KWp   Sistem complet 5 KWp - 3pfz   Sistem complet 7 KWp
             
             
Sistem complet 9 KWp   Sistem complet 10 KWp   Sistem complet 15 KWp   Sistem complet 20 KWp
 

Sistemele fotovoltaice Off Grid sunt sisteme solare cu stocarea energiei electrice in baterii. Aceste instalatii cu panouri fotovoltaice sunt recomandate in zone unde lipseste cu desavarsie energia electrica, sau in zone unde au loc intreruperi de curent frecvente. Daca locatia dvs. se afla in locuri izolate, sau zone cu retele conventionale dar cu intreruperi de curent frecvente, este bine sa aveti o sursa de alimentare cu energie electrica proprie autonoma. Este clar ca dvs. trebuie sa faceti investitii in aceste sisteme fotovoltaice dar important este confortul dvs. pe care o sa-l aveti folosit aceste sisteme off-grid. Daca doriti sa aveti "confort" trebuie sa folositi numai sisteme performante si nu folositi sisteme ieftine care costa o anumita suma care vi se pare acceptabila, ci sisteme configurate exact pentru locatia si necesarul dvs. Practica a demonstrat ca numai sisteme off-grid configurate special pentru dvs. sunt siteme fotovoltaice de succes.

Pentru o configurare corecta a instalatiilor fotovoltaice Off Grid este nevoie de o analiza exacta, asupra consumatorilor pe care trebuie sa-i alimentam din sistemul cu baterii. Va fi nevoie sa luam in calcul toti consumatori pe care ii avem si numarul de ore de functionare zilnica, precum si puterea electrica a acestora. Toate aceste elemente sunt esentiale in configurarea sistemului fotovoltaic pe care urmeaza sa-l punem la dispozitia beneficiarului. Energia produsa trebuie sa acopere necesarul consumatorilor iar daca totusi necesarul consumatorilor depaseste energia stocata sau produsa atunci va fi nevoie sa luam energia din alta sursa decat cea disponibila in sistem. Se intampla de multe ori ca in zilele ploioase sau cu zapada sa consumam uneori mai multa energie decat am produs, sau din alte motive (praf, frunze etc.) sistemul fotovoltaic sa nu produca energia pe care o producea in mod obisnuit. In aceste situatii va recomandam sa utilizati un generator ( grup electrogen) fie cu benzina, fie diesel. Pentru a putea incarca acumulatorii cu acest grup generator este important ca invertorul sa dispuna de un redresor incorporat si sa aiba posibilitatea de start in mod automat.

Panouri fotovoltaice mono sau policristaline. Sisteme fotovoltaice off-grid sau on-grid pot fi configurate cu module mono sau policristaline in functie de zona geografica unde vor fi ansamblate aceste sisteme. Daca suntem limitati la un anumit buget, alegem panouri solare cu celule fotovoltaice policristaline, deoarece sunt mai ieftine decat celulele monocristaline. Producerea clulelor monocristaline este mai dificila si din acest motiv aceste panouri sunt mai scumpe. Panourile solare cu celule policristaline se comporta mai bine la temperaturi ridicate. In zilele insorite de vara, temperatura cristalului poate ajunge la temperaturi foarte inalte si in acest caz panourile policristaline au un randament mai bun. Deci, in zone de sud ale Romaniei ar trebui sa se aleaga panouri solare fotovoltaice cu celule policristaline, iar cei din zone mai reci sau de la munte, sa aleaga panouri solare fotovoltaice cu celule monocristaline.

 

Instalatiile solare cu panouri fotovoltaice, economisesc 100% din necesarul de energie electrica !